To millioner i tilskud til generationsmøder i Odense

Odense Kommune har afsat fire millioner kroner på budgettet til at styrke relationer og netværk på tværs af generationer gennem en såkaldt “Generationspagt”.

Generationsmøde: Modne kvinder i Slagelse har haft stor succes med generationsmøder, hvor de hjælper helt unge mødre og deres børn til mere kvalitet i hverdagen. Foto: Ulla Skovsbøl

Af Ulla Skovsbøl

Generationspagten er en del af budgetforliget for 2018, hvor der er afsat i alt 4,0 mio. kr. til at styre relationerne mellem generationerne. Der er afsat to millioner på budgettet i både 2018 og 2019.

Det er meningen, at Generationspagten skal gøre det nemt, muligt og attraktivt for forskellige generationer at knytte bånd og fællesskaber på tværs af alder både i og udenfor familien. Tanken er, at børn, unge, voksne og ældre skal blive bedre til at udvikle, udnytte og dele hinandens evner og viden på tværs af aldersgrupper.

Fire puljer i 2019

De  to millioner kroner, som er afsat til Generationspagten i 2019 er fordelt på fire puljer, som henvender sig til forskellige ansøgere. Det er grupper af borgere, foreninger, organisationer og kommunale og selvejende institutioner i Odense.

Mindst halvdelen af puljen skal gå til initiativer i civilsamfundet – altså ikke- offentlige  aktører, herunder grupper af borgere, foreninger organisationer og selvejende institutioner i kommunen. Det betyder, at man har gode muligheder for at realisere gode ideer til generationsmøder, hvis man er borger i Odense.

Søg tilskud til aktiviteter, der fremmer generationsmøder i et samarbejde mellem kommunale institutioner

Søg tilskud til aktiviteter, der kan fremme generationsmøder i lokalområdet

Søg tilskud til aktiviteter, der kan fremme ældres fortælling og overdragelse af livsvisdom og erfaring til børn og unge

Søg tilskud til aktiviteter, der kan fremme generationsmøder med familien som omdrejningspunkt

Frist for indsendelse af ansøgning om tilskud fra puljerne er den 17. marts 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *