Ideen med unge læsevenner på plejehjem breder sig

Læs historien i Kristeligt Dagblad 14.2.12

Hver fjortende dag læser elever fra Bankagerskolen i Horsens højt på plejehjemmet Præsthøjgård. Børnene bliver bedre læsere og de gamle liver livet op af besøget.

Ideen med at lade børn læse højt på plejehjem breder sig. I Horsens har Bankagerskolen etableret et samarbejde med plejecenteret Præsthøjgården.

Hver anden uge kommer en fjerdeklasse for at læse højt for de gamle. Det er plejehjemmets aktivitetsmedarbejder Irma Lund, som fik ideen til samarbejdet for at skabe mere liv i hverdagen,  men børnenes besøg er også en del af et læsetræningprojekt, som læsevejleder Anette Frank står for.

”Når vi flytter undervisningen ud i virkeligheden, får læsningen et formål. Den bliver meningsfuld og relevant, og samtidig bliver den et middel til kontakt. Det er en vigtig erfaring for eleverne,” forklarer hun.

Hun er overbevist om, at besøgene på plejehjemmet gør børnene til bedre læsere og styrker deres motivation for at læse.

”Vi har ikke testet dem for at se, hvordan læsevenskaberne påvirker læsefærdigheden, men vi oplever klart, at højtlæsningen på plejehjemmet påvirker læseglæden, og det er meget væsentligt for motivationen,” siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *