Flere læsevenner landet over

Mens Projekt læsevenner på Tønder Kommuneskole lukker, spreder ideen med læsevenskaber mellem børn og gamle sig til bl.a. Ballerup og Horsens.

Plejecenter Egely i Egebjerg samarbejder nu med Egebjergskolen, hvor to 4. klasser har’læsevenner’ blandt plejecentrets ældre beboere.  

»To gange om ugen kommer eleverne og læser højt for de ældre. En rigtig «win-win-situation«, samvær og læring under én hat,« forklarer plejecenterleder Susanne Schjølin til Ballerup Bladet.

Torsdag og fredag hver uge kommer en lille flok 4. klasses børn på besøg på Egely. Eleverne besøger de gamle beboere parvis og læser højt for dem. Ifølge Susanne Schjølin nyder de gamle samværet med børnene og afvekslingen i hverdagen, og eleverne er glade for at komme på plejehjemmet.

I Horsens er det Bankagerskolen, der har startet et læseprojekt med det lokale plejehjem Præsthøjgård, og i Horsens nøjes eleverne ikke med at læse højt for de gamle, de skriver også brev. På den måde får eleverne træning i skriftlig dansk, og de gamle bliver glade for at få post.

Læs om Egebjergskolens læsevenner her

Læs om Bankagerskolens læsevenner her og

I Annette Franks artikel i bladet Sprogmuseet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *