Siv arbejder stadig som pædagog i en alder af 84 år

Klik og læs artiklen i Kristeligt Dagblad den 25.1.2011

Politikerne har travlt med at overbevise os alle om, at vi skal bliver længere på arbejdsmarkedet, mens  Siv Landerslev på 84 har travlt med at passe sit job som pædagog.

Siv Landerslev på 84 arbejder som pædagog en til to dage om ugen, i Vallerødskolens SFO ved Hørsholm, hvor hun selv var leder i gennem sytten år. Hun gik på pension i 1990, men er glad for at bevare tilknytningen til sin gamle arbejdsplads. 

– Det giver mig livsglæde.  Jeg har altid syntes, det var sjovt at være sammen med børn. De er så umiddelbare, og man kan snakke med dem om alting. Det bliver jeg aldrig træt af, siger hun.

Jobbet betyder meget for hende i hverdagen. For seks år siden døde hendes datter af kræft, og i 2008 mistede hun sin mand gennem mere end 50 år, men arbejdet med børnene er god medicin mod sorg og tristhed, mener hun.

– For mig er det en gave, at jeg kan få lov til at fortætte, men hvis man ikke orker mere, skal man selvfølgelig gå på pension, siger hun.

Kollegerne er også glade for Siv. Det er kun en fordel, at medarbejderne er forskellige, og at der er aldersspredning, mener stedfortrædende leder, Malene Domdal, 43. Hun har dog ingen planer om selv at fortsætte som pædagog efter pensionsalderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *