Henny blev Tobias nye Bedste takket være Projekt Bedste Ven

Læs historien om Henny og Tobias i Familie Journal i uge 2, 2011
eller i Kristeligt Dagblad

HennyOgTobias_500ok

Tobias elskede sin farmor, og var ulykkelig, da hun døde. Hans højeste ønske var en ny bedste. Nu har han fået Henny gennem Projekt Bedste Ven. 

Socialministeriet har afsat 17,7 millioner kroner over fire år til at opbygge et netværk af sårbare børn og ressourcestærke ældre, der bliver matchet i par. 

Ifølge ministeriet er der ca. 15.000 sårbare børn og unge i Danmark med spinkle familienetværk. Det er ikke syge eller behandlingskrævende børn, men  børn, som af forskellige årsager har det svært i skolen eller derhjemme.  

Bedstevennerne er ressourcestærke seniorer over 60, der melder sig frivilligt og arbejder uden løn.  Bevillingen fra ministeriet forvaltes af Servicestyrelsen og går udelukkende til tre frivillig-organisationer, som fører Projekt Bedste Ven ud i praksis, rektrutterer både børn og seniorer, godkende bedstevennerne og match dem med de rigtige børn.

Organisationerne er Børns Voksenvenner, som arbejder i Jylland og på Fyn, Dansk Folkehjælp på Sjælland, Bornholm og i Hovedstadsområdet og Den Boligsociale Fond, der arbejder på Lolland-Falster.

Læs om Tobias, Henny og Projekt Bedste Ven i bogen Generationsmødet, som udkommer på Bogforlaget Frydenlund i foråret 2011

 Læs mere om Projekt Bedsteven:
Servicestyrelsen ; Børns Voksenvenner; Dansk Folkehjælp; Den Boligsociale Fond

 Fakta om Projekt Bedste Ven 

 

– Der er afsat 17,7  millioner kroner over fire år til at etablere netværket af ressourcestærke ældre over 60 år og sårbare børn mellem otte og atten år.

– Der er ca. 15.000 børn i Danmark, som har brug for en Bedste Ven, iflg.Servicestyrelsen.

– En Bedste Ven er en mand eller kvinde på 60+ med lyst til at gøre en positiv forskel for et barn eller ungt menneske, der mangler en ekstra voksen i sit liv.

– For at blive Bedste Ven skal man godkendes af en socialfaglig konsulent, og man skal have en ren straffeattest og børneattest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *