Odense Kommune har afsat fire millioner kroner på budgettet til at styrke relationer og netværk på tværs af generationer gennem en såkaldt “Generationspagt”.
Af Ulla Skovsbøl
Generationspagten er en del af budgetforliget for 2018, hvor der er afsat i alt 4,0 mio. kr. til at styre relationerne mellem generationerne. Der er afsat to millioner på budgettet i både 2018 og 2019.
Det er meningen, at Generationspagten skal gøre det nemt, muligt og attraktivt for forskellige generationer at knytte bånd og fællesskaber på tværs af alder både i og udenfor familien. Tanken er, at børn, unge, voksne og ældre skal blive bedre til at udvikle, udnytte og dele hinandens evner og viden på tværs af aldersgrupper.
Fire puljer i 2019
De to millioner kroner, som er afsat til Generationspagten i 2019 er fordelt på fire puljer, som henvender sig til forskellige ansøgere. Det er grupper af borgere, foreninger, organisationer og kommunale og selvejende institutioner i Odense.
Mindst halvdelen af puljen skal gå til initiativer i civilsamfundet – altså ikke- offentlige aktører, herunder grupper af borgere, foreninger organisationer og selvejende institutioner i kommunen. Det betyder, at man har gode muligheder for at realisere gode ideer til generationsmøder, hvis man er borger i Odense.
Puljen er nu lukket, men der blev i 2019 givet tilksud til
- Aktiviteter, der fremmer generationsmøder i et samarbejde mellem kommunale institutioner
- Aktiviteter, der kan fremme generationsmøder i lokalområdet
- Aktiviteter, der kan fremme ældres fortælling og overdragelse af livsvisdom og erfaring til børn og unge
- Aktiviteter, der kan fremme generationsmøder med familien som omdrejningspunkt