Tretten børn dyrker have på demenshjem med 107 beboere

Læs mere på Haver til Mavers hjemmeside

Beboerne i Bakkegården er meget optaget af børnenes kativiteter i haven. Foto: Haver til Maver

Hareskovskolen i Værløse samarbejder med demensplejehjemmet Bakkegården i Bagsværd om et Haver til Maver-projekt, hvor børnene har dyrkningskasser i hjemmets have sammen med de gamle.

Af Ulla Skovsbøl

Tretten børn, som har det svært i skolen, har fået et frirum på plejehjemmet Bakkegården i Bagsværd. Børnene kommer indskolingsklasserne – 0.-2. klasse på Hareskovskolen i Vanløse, og de har alle sammen særlige behov og udfordringer.

I 2016 har de tretten børn dyrket forskellige afgrøder i ti plantekasser, som er etableret i hjemmets have i samarbejde med Haver til Maver. Eleverne passer afgrøderne, og Bakkegårdens beboere kommer ud og er med til det, hvis de har lyst.

Børnene fra Hareskovskolen laver mad i udekøkken ad der grønsager, de har dyrket på plejecenteret i Bagsværd. Foto: Haver til Maver

Eleverne leger også i Bakkegårdens have, og har været meget optaget af hjemmets dyr. Der er bl.a. et voliere med fugle og får i en stor fold, selv om hjemmet ligger midt i Bagsværd by.

Omsorgscenter Bakkegården har 107 beboere, som alle lider af demenssygdomme, men mange af dem er meget optagede af børnene og deres haveaktiviteter og er glade for deres havebesøg. Læs resten